БАКБ въвежда по-високо ниво на сигурност за вашите картови плащания в интернет

Уважаеми клиенти,

С грижа за Вас  и  повишаване на сигурността на Вашите картови плащания в интернет,  съгласно изискванията на българското законодателство и ДИРЕКТИВА (ЕС) 2015/2366 за платежните услуги във вътрешния пазар, БАКБ АД автоматично ще регистрира всяка една платежна карта за допълнително ниво на сигурност. Ние въвеждаме новите стандарти на VISA и MASTERCARD за използването на два фактора за Вашата идентификация като картодържател: динамичен еднократен код, доставян до Вас чрез СМС и статична постоянна парола, която Вие трябва да създадете за потвърждаване на картови плащания в интернет.

Преди стартиране на услугата ще получите СМС на регистрирания от Вас номер на мобилен телефон, който ще съдържа временна парола за регистрация. В СМС съобщението ще получите и линк, който ще Ви препрати към портал с логото на БАКБ АД, където трябва да се идентифицирате като картодържател на Банката, да използвате получената временна парола за регистрация и да създадете своя собствена.

След създаване на собствена парола, при всяко едно плащане с платежна карта онлайн при търговец, който е регистриран за сигурни плащания в интернет, ще бъдете насочвани както до сега към портал с логото на БАКБ АД, където да въведете своята статична парола и динамичния еднократен код, изпратен до Вашето мобилно устройство чрез СМС. Комбинацията от тези два фактора осигурява по-високо ниво на сигурност на платежните операции, извършвани с платежна карта и валидират Вашата самоличност.

Екипът на БАКБ остава изцяло на Ваше разположение за съдействие. При възникнали въпроси и необходимост от допълнителни разяснения, молим да се свържете с нас на посочените телефони за връзка: +359 2 9058 364, 326, 312 или на имейл адрес: cards@bacb.bg.

Указания за регистрация в 3D клиентската страница на БАКБ за сигурни плащания с банкова карта в интернет

С уважение,
Екипът на БАКБ Картов бизнес