БАКБ награди учениците от националния кръг на Европейската олимпиада по статистика

„С пожелание към младите хора да обичат числата и да успяват в живота“ председателят на УС на БАКБ Васил Симов връчи наградата на победителите в националния кръг от Европейската олимпиада по статистика за ученици. Банката подкрепя инициативата за трета поредна година. Европейската олимпиада по статистика е предназначена за учениците от 8-ми до 12-ти клас. Състезанието e отборно, като всеки отбор се състои от един до трима ученици от едно и също училище и от една категория. Всеки отбор трябва да има учител ментор от същото училище, който да придружава и наблюдава работата на отбора като няма ограничения относно броя на отборите от всяко училище.

Олимпиадата премина през два етапа, като на първия учениците трябваше да покажат основни познания по статистика, боравене с статистически данни от официални източници и интерпретиране на статистически резултати. Във вторият етап от състезанието участниците трябваше да изготвят анализ на статистически данни по дадена статистическа тема. Победителите получиха парични награди от БАКБ на  стойност от 300 до 600 лева за всеки един ученик от отбора.

За нас е от значение младите хора да бъдат мотивирани да преуспяват в своите начинания и да се развиват успешно. Честито на победителите и попътен вятър!

Още новини