БАКБ с приз за „Най-зелена банка“ за 2019 година

Българо-американска кредитна банка бе отличена с приз за най-зелена банка в конкурса на b2b Media за „Най- зелените компании на България“ за 2019 година. Наградата бе връчена на официална церемония в Best Western Premier Sofia Hotel на 7 юни.

За девета поредна година, класацията на b2b Media оцени най-зелените компании, позиционирани в България, които се стремят да постигнат по-добри екологични показатели и осъществяват природосъобразни проекти, по 9 основни критерии сред които са устойчиви политики, инициативи и зелени проекти.

Първо място в категорията „Банков сектор“ за втора поредна година спечели БАКБ за: подкрепата на екосъобразни проекти като финансирането на 60 броя газови единични автобуси, които да облекчат замърсяването на въздуха в София, финансиране на проекти на български земеделски производители, както и прилагането на зелени политики,чрез които ефективно се оптимизират разходите за енергия, консумативи и транспорт в полза на околната среда. Банката, съвместно с фондация „Credo Bonum“, е участвала и в устойчиви инициативи като „Книги за смет“, “Parking day” и „Офис на открито“.

Призът „Най- зелената банка на България“ ни мотивира още повече да се стремим към хармония между иновативно банкиране, клиентско удовлетворение и устойчиви политики за опазване на околната среда. Вярваме, че чрез нашата зелена стратегия може да създадем една по- добра перспектива за бъдещето.