БАКБ взе наградата за технологична иновация на годината

Българо-американска кредитна банка бе отличена с приз за „Технологична иновация на годината“ на годишните награди b2b Media Annual Awards 2019. Наградата бе връчена на официална церемония във Френския културен институт на 10 юли 2019 г.

Петото издание на конкурса отличи най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-креативните пространства, както и социално - отговорни кампании, използващи иновативно мислене за постигане на значими резултати. Журито даде своята оценка по критерии като устойчиво и иновативно поведение, оригиналност на идеите, ефективност от реализацията, новаторство по отношение и на продуктите, и на услугите, а също и иновативност в начина, по който са били комуникирани.

БАКБ взе първо място в категорията „Технологична иновация на годината“ за разработването на нов за пазара зелен безхартиен кредит. С новия продукт на банката тонове хартия ще останат в миналото, клиентите ще получат изживяване от ново измерение, а банката ще повиши качеството на обслужване на своите клиенти и ще спаси хиляди дървета годишно.

Мисията на БАКБ е насочена към предоставяне на иновативни финансови решения, основаващи се на три взаимосвързани приоритета – зелено банкиране, социално банкиране, и устойчиво банкиране. „Като най-зелена банка за втора поредна година ние се стремим да изградим синергия между технологията и екологията“, коментира Иван Иванов, директор дирекция „Банкиране на дребно“.

„Всяка начинание има нужда от подкрепа. Като ръководител на проекта тази награда е много специална за мен. Освен на организаторите и на журито искам да изкажа и благодарности към ръководството на банката, което в продължение на мисията ни за изграждане и развитие като зелената банка на България насърчи осъществяването на тази идея. Не на последно място, IT екипа на БАКБ и неговият ръководител Димитър Кехайов, бяха много важен фактор за технологичното разработване, дизайн и имплементиране на новия продукт“, каза Димитър Касапов, ръководител сектор ,,Бързи кредити‘‘ в дирекция „Банкиране на дребно“.