Допълнителни материали по дневния ред на Общото събрание на акционерите на БАКБ АД, свикано за 22 април 2020 г.

Уважаеми акционери,

Във връзка с редовното Общо събрание на акционерите на БАКБ АД, свикано за 22 април 2020г., в изпълнение на ангажиментите, поети пред Вас, с настоящото БАКБ АД предоставя допълнителни документи - материали по точка 9 от дневния ред на Общото събрание, а именно: (1) Електронно свидетелство за съдимост на предложения за избор нов член на Надзорния съвет на БАКБ АД - г-н Петър Георгиев Атанасов и (2) Декларация по чл. 237, ал. 3 от Търговския закон на г-н Петър Георгиев Атанасов.

Както посочихме в материалите по т.9 от Дневния ред, представени на 20.03.2020г., въведеното в Република България извънредно положение, считано от 13.03.2020г., изпълнението на Заповедите на Министъра на здравеопазването за въвеждане на стриктни ограничения във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в България, свързана с разпространението на COVID-19, решението на Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет на проведеното заседание на 15.03.2020г. и Заповедта АС-97/16.03.2020г. на Председателя на Софийския районен съд, водеща до практическото забраняване на достъпа на граждани и трети лица до сградата на Софийски районен съд (включително „Бюро съдимост“), ни поставиха за периода от 16.03. до 31.03.2020г.  пред извънредни обстоятелства с непредвидим и непреодолим характер, които доведоха до  фактическата невъзможност БАКБ през периода 16.03.-31.03.2020г. да представи свидетелството за съдимост на г-н Петър Атанасов, като част от материалите по Дневния ред на Общото събрание. БАКБ, все пак, предприе незабавни  действия, в резултат  на които на 31.03.2020 г. се снабдихме с електронно свидетелство за съдимост на г-н Петър Атанасов. С оглед осигуряване на прозрачност, пълнота и предоставяне на информация относно качествата на предложения кандидат за член на Надзорния съвет, с настоящото БАКБ АД оповестява приложеното електронно свидетелство за съдимост незабавно след неговото издаване.

В допълнение, за ваша информация, БАКБ АД представя и декларация по чл. 237, ал. 3 от Търговския закон на г-н Петър Атанасов за участието му в търговски дружества като неограничено отговорен съдружник, за притежаването на повече от 25 процента от капитала на друго дружество, както и за участието си в управлението на други дружества или кооперации като прокурист, управител или член на съвет.

Пълният текст на поканата за редовното Общо събрание на акционерите на БАКБ АД, свикано за 22 април 2020 г. и всички писмени материали по дневния ред (включително тези, които са публикувани с настоящото съобщение) може да откриете на интернет страницата на БАКБ АД: