Информация за медиите

Във връзка с продължаващото разпространяване на  спекулации за „тайни договорки“, провеждани през 2019 г. в офис на „Българо-американска кредитна банка“ АД (БАКБ), свързани с изграждането на преносен газопровод „Балкански поток“, заявяваме, че името на БАКБ се използва в  разпространяване на фалшиви новини, с които се уронва доброто име на институцията.

От създаването си като кредитна институция БАКБ работи отговорно, спазвайки действащото законодателство, добрите банкови практики при обслужването на клиенти и защитавайки публичния интерес.  

От 2019 г. БАКБ е една от обслужващите банки на Обединение „Консорциум Аркад“ с водещ партньор Аркад С.П.А. (Саудитска Арабия), включително и във връзка с дейността на Консорциума, като изпълнител на изграждането на преносен газопровод „Балкански поток“.  Разкриването на друга информация за отношенията банка-клиент  е ограничено от действащите разпоредби за защита на банковата и търговска тайна.

С внимание следим всеки материал, в които се намесва името на БАКБ, за  евентуално уронване на доброто име на банката и доверието в нея и заявяваме, че сме в готовност да предприемем предвидените в закона мерки за защита на изгражданата с години добра репутация на кредитната ни институция.  

Още новини