Информация за редовното Общо събрание на акционерите на БАКБ АД на 07 май 2020г.

"Българо-американска кредитна банка" АД уведомява, че на 07 май 2020 г. от 11.00 часа – новата дата и час, посочени в поканата за редовното Общо събрание на акционерите на БАКБ АД за провеждане на заседание по реда на чл.227, ал.3 от Търговския закон, заседание на Общото събрание на акционерите не беше проведено, тъй като в предварително обявения начален час на мястото за провеждане на заседанието по реда на чл.227, ал. от Търговския закон не се явиха физически и не присъстваха (нито лично, нито чрез пълномощници) нито един от акционерите на БАКБ АД.

Неявяването и неучастието на акционери и на новата датата, посочена по реда на чл.227, ал.3 от Търговския закон, е свързано с продължаващото в Република България до 13 май 2020г. извънредно положение, въведено с решения на Народното събрание, изпълнението на противоепидемичните мерки, свързани с разпространението на COVID-19 и действащите разпоредби на държавните органи на Република България, по конкретно на т. 5 от Заповед № РД-01-124/ 13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването за преустановяване на провеждането на всякакъв вид масови мероприятия в страната.

Управителните и надзорните органи на БАКБ АД ще предприемат всички необходими действия за ново свикване и провеждане на редовно Общо събрание на акционерите на БАКБ АД при спазване на сроковете, установени в действащия Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.и при съобразяване с развитието на ситуацията по отношение на въведените и действащи в страната противоепидемични мерки.

Още новини