Клиентите на БАКБ вече могат да дигитализират своите карти VISA и да използват Google Pay

Българо-Американска кредитна банка АД вече предоставя на своите клиенти възможността да дигитализират своите дебитни или кредитни карти Visa с помощта на услугата Google Pay. С този бърз и сигурен начин на плащане те могат да извършват безконтактни плащания на POS във физически магазини, да правят покупки в приложения с  апликации за Android или да плащат с карти при онлайн търговци.

Google Pay е една от най-популярните системи за плащане в света. Услугата е достъпна за устройства с Android и настолни компютри и може да се използва в много браузъри. Добавянето на карта към Google Pay отнема  секунди. Мобилните устройства трябва да работят с Android версия Lollipop 5.0 или по-нова и да имат услуги за Google Play.  За извършване на безконтактни плащания в търговски обекти те също трябва да имат активиран NFC. Плащането е толкова просто, колкото да отключите вашия смартфон с NFC и да го поставите близо до безконтактния четец на POS-а. Услугата е достъпна навсякъде, където се показва символът на Google Pay или символът за безконтактно плащане.

Услугата Google Pay на БАКБ използва технологията за токенизация на карти Visa. Тази технология заменя чувствителната информация за разплащателни сметки, намираща се в картите, като 16-цифрен номер на картата, дата на валидност и код за сигурност, с уникален цифров идентификатор „токен“, който може да се използва за обработка на плащания, без да се излагат действителните данни за сметката.

Новите клиенти на банката могат да се възползват от възможността да открият  ЧИСТА СМЕТКА с дебитна карта VISA  и да дигитализират своята карта в мобилния си телефон с помощта на услугата Google Pay. ЧИСТА СМЕТКА е съвременен, технологичен продукт  предназначен за модерния, работещ човек. Открива се безплатно и се обслужва без месечни такси, безсрочно. Единственото условие е да  имате месечни постъпления по сметката от минимум 500 лева и използвате дебитна карта VISA.