Промяна в лихвения бюлетин

Уважаеми клиенти,

Бихме желали да ви уведомим, че считано от 06.08.2021:

1/ При откриване на нов срочен депозит или наличен активен такъв над равностойността на 200,000 лева, задължително е наличието на разплащателна сметка на името на клиента /това изискване не се прилага за Онлайн депозит/.

2/ Банката преустановява откриването на сметки (разплащателни и депозитни) в британски лири (GBP) на физически и юридически лица. По отношение на клиентите със съществуващи сметки и депозити в GBP към 06.08.2021, се прилага следното:

За Физически лица:

  • със срочни депозити – в срок до 31.10.2021 всички депозити в GBP следва да бъдат закрити. За депозити, падежиращи в периода от 06.08.2021 до 31.10.2021 г., ако клиентът не се разпореди със средствата по депозита (предсрочно или на падеж), Банката еднократно и автоматично подновява депозита на падежа му за същия срок и прилага годишен лихвен процент 0%.
  • с разплащателни сметки – в срок до 15.10.2021 всички сметки в GBP следва да бъдат закрити.

За Юридически лица:

  • в срок до 31.08.2021 всички сметки в GBP следва да бъдат закрити.

В случай, че след изтичане на горните срокове, клиент на Банката все още поддържа сметка (разплащателна или депозитна) в GBP, Банката може служебно да закрие сметката в GBP, да превалутира наличното салдо и да го прехвърли служебно по разплащателна сметка на клиента в Банката в друга валута по курса на Банката в деня на операцията, без клиентът да дължи такси.

В случай, че клиентът няма сметка в друга валута в Банката, Банката може служебно да открие на името на клиента разчетна сметка в лева, по която да прехвърли наличното салдо в GBP, като го превалутира в лева по курса на Банката в деня на операцията, без клиентът да дължи такси.

Лихвен бюлетин в сила от 06.08.2021 

С уважение, БАКБ

Още новини