Решения на Общото събрание на акционерите на БАКБ АД

На 29.09.2017 г. се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на „Българо-американска кредитна банка” АД. Общото събрание на акционерите:

  1. Избра „Ърнст и Янг Одит“ ООД и „Афа“ ООД за одиторски дружества, които да извършат съвместен независим финансов одит на годишните финансови отчети на Българо-американска кредитна банка АД за 2017 г. на индивидуална и консолидирана база;
  2. Освободи г-н Джейсън Лайл Кук като член на Надзорния съвет на БАКБ АД;
  3. Избра г-н Серж Лиоути за член на Надзорния съвет на БАКБ АД с мандат до 10.05.2021г. Със Заповед № БНБ-150074/ 28.09.2017 г. на Подуправителя, ръководещ Управление „Банков надзор“ на Българската народна банка е дадено предварително одобрение по реда на чл. 11, ал. 3 от Закона за кредитните институции и чл. 11 от Наредба № 2 на БНБ, г-н Серж Лиоути да заема длъжността член на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка АД;

Приетите промени в състава на Надзорния съвет на БАКБ АД се вписват в Търговския регистър след одобрение от БНБ. БАКБ АД ще предприеме необходимите действия за получаване на регулаторните одобрения, свързани с тези решения.

Протоколът с информация за конкретните решения на извънредното ОСА ще бъде публично оповестен в рамките на законоустановените срокове.

Уведомление