Решения на Общото събрание на акционерите на БАКБ АД

На 18.05.2021г. се проведе редовното Общо събрание на акционерите на „Българо-американска кредитна банка” АД, което взе следните решения:

  1. Одобри:
    (а) одитирания Годишен консолидиран финансов отчет на БАКБ за 2020 г. и Годишния Консолидиран доклад на Управителния съвет за дейността на БАКБ през 2020г., придружен с Доклад на независимите одитори;
    (б) одитирания Годишен финансов отчет на БАКБ на индивидуална основа за 2020 г. и Годишния доклад на Управителния съвет за дейността на БАКБ на индивидуална основа през 2020г., придружен с Доклад на независимите одитори и
    (в) Доклада за прилагане на Политиката за възнагражденията в БАКБ АД през 2020 г.
  2. Прие решение за преизбиране на членовете на Надзорния съвет г-жа Цветелина Бориславова Карагьозова, г-н Мартин Бойчев Ганев и г-н Петър Георгиев Атанасов за нов петгодишен мандат до 18.05.2026 г.
  3. Избра „Ърнст и Янг Одит“ ООД и „Афа“ ООД за одиторски дружества, които да извършат съвместен независим финансов одит на годишните финансови отчети на Българо-американска кредитна банка АД за 2021 г. на индивидуална и консолидирана база
  4. Прие решение за изменения и допълнения в Устава на БАКБ АД
  5. Прие решения по останалите точки от предварително обявения дневен ред, като одобри предложените в Поканата и материалите проекто-решения.

Измененият и допълнен Устав на БАКБ АД ще бъде обявен в Търговския регистър след получаване на одобрение на промените от БНБ съгласно изискванията на Закона за кредитните институции. БАКБ АД ще предприеме необходимите действия за получаване на необходимото регулаторно одобрение и за последващо обявяване в Търговския регистър на актуализирания Устав с всички одобрени изменения и допълнения.

Протоколът от проведеното Общо събрание на акционерите с информация за конкретните решения ще бъде публично оповестен в рамките на законоустановените срокове.

Още новини