Уведомления за разкриване на дялово участие

На основание чл. 148б от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), Ви уведомяваме че на 11.03.2015 г. в „Българо-американска кредитна банка” АД (“БАКБ”) са постъпили Уведомления за разкриване на пряко дялово участие по реда на чл. 145 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както следва:

1. Два броя уведомления от акционера „Грамърси Селект Мастър Фънд“,  както следва:
        А) Уведомление от акционера „Грамърси Селект Мастър Фънд“, че на 06.03.2015 г. „Грамърси Селект Мастър Фънд“ е прехвърлило чрез сделка за покупко-продажба 8 081 692 /осем милиона осемдесет и една хиляди шестстотин деветдесет и два/ броя от притежаваните от него акции от капитала на Българо-американска кредитна банка АД (ISIN BG1100098059), представляващи 32,73% от капитала на БАКБ, на „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС - дружество с ограничена отговорност, надлежно учредено и съществуващо съгласно законите на щата Делауеър, САЩ, вписано в Отдела за корпорации на щата Делауеър с партида № 5577066, SRV 141009822.
        Б) Уведомление от акционера „Грамърси Селект Мастър Фънд“, че на 10.03.2015 г. „Грамърси Селект Мастър Фънд“ е прехвърлило чрез сделка за покупко-продажба 560 951  /петстотин и шестдесет хиляди деветстотин петдесет и един/ броя от притежаваните от него акции от капитала на Българо-американска кредитна банка АД (ISIN BG1100098059), представляващи 2,27% от капитала на БАКБ, на „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС - дружество с ограничена отговорност, надлежно учредено и съществуващо съгласно законите на щата Делауеър, САЩ, вписано в Отдела за корпорации на щата Делауеър с партида № 5577066, SRV 141009822.

В резултат на горепосочените две прехвърлителни сделки „Грамърси Селект Мастър Фънд“ прехвърля на „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС всички притежавани от него акции от капитала на БАКБ, представляващи 35,00% от капитала, като след прехвърлителните сделки „Грамърси Селект Мастър Фънд“ не притежава повече акции от акционерния капитал на БАКБ.


2. Два броя уведомления от „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС, както следва: 
       А) Уведомление от „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС, че на 06.03.2015 г. „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС е придобило чрез сделка за покупко-продажба 8 081 692 /осем милиона осемдесет и една хиляди шестстотин деветдесет и два/ броя от притежаваните от него акции от капитала на Българо-американска кредитна банка АД (ISIN BG1100098059), представляващи 32,73% от капитала на БАКБ, от акционера „Грамърси Селект Мастър Фънд“.  
      Б) Уведомление от „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС, че на 10.03.2015 г. „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС е придобило чрез сделка за покупко-продажба 560 951 /петстотин и шестдесет хиляди деветстотин петдесет и един/ броя от притежаваните от него акции от капитала на Българо-американска кредитна банка АД (ISIN BG1100098059), представляващи 2,27% от капитала на БАКБ, от акционера „Грамърси Селект Мастър Фънд“.
 
В резултат на горепосочените две прехвърлителни сделки „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС придобива акционерно участие в капитала на БАКБ АД в размер на 35,00% (или 8 642 643 броя акции).

 В уведомленията от страна на новия акционер в капитала на БАКБ АД – „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС е декларирана информация, която разкриваме, както следва:
„ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС е дружество, учредено и съществуващо по законите на щата Делауеър, САЩ. Дружеството е учредено като частен фонд /инвестиционен холдинг/ за дялово инвестиране, създаден с вноските на участващите инвеститори. В съответствие с обичайната за дялово инвестиране структура, „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС е инвестиционно средство – обединение, в което пасивни инвеститори внасят определен капитал. Съдружници в  „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС с капиталово участие, пряко и косвено, са институционални инвеститори – пенсионни фондове. Инвестиционната дейност и контрол върху дейността на фонда са възложени и се осъществяват от управляващия съдружник - ДжиДиОЕф Мениджмънт ЛЛС. По силата на споразумение с останалите съдружници във фонда, управляващият съдружник ДжиДиОЕф Мениджмънт ЛЛС представлява и управлява делата на „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС и съответно може да упражнява решаващо влияние и контрол върху „ЕлТиБиАй Холдингс“ ЛЛС.
От своя страна, управляващия съдружник - ДжиДиОЕф Мениджмънт ЛЛС е еднолична собственост на Грамърси Фъндс Мениджмънт ЛЛС, което е част от групата Грамърси и се контролира от същите физически лица, които контролират прехвърлителя на акциите Грамърси Селект Мастър Фънд, съгласно оповестеното по партидата на БАКБ в Търговския регистър. 

Пълен текст на уведомленията и приложените документи:
Уведомления по чл. 145 от ЗППЦК от Грамърси Селект Мастър Фънд
Уведомления по чл. 145 от ЗППЦК от ЕлТиБиАй Холдингс ЛЛС
Допълнителна информация за ЕлТиБиАй Холдингс ЛЛС
Пълномощно