БАКБ с приз за „Най-зелена банка“ за 2021 година

Българо-американска кредитна банка бе отличена с приза “Най-зелена банка на България” за 2021 г. в 11-то издание на конкурса на b2b Media „Най-зелените компании на България“. Наградата, която БАКБ получава за 5-и път, бе връчена на официална церемония на 14 май, в зала „Театрална“ на частно училище „Свети Георги“, София.

В надпреварата, известна като “зелените  бизнес Оскари”, участват компании, които имат амбициите да подобряват екологичните си показатели, прилагат устойчиви политики, създават  зелени идеи, кампании, събития, инициативи и подкрепят каузи за по–здравословна среда. Техните постижения се оценяват по 9 основни критерия, между които устойчиви инвестиции, зелени практики и популяризирането им.

Призът в категория "Банков сектор" се връчва  за прилагане на устойчиви зелени политики, организиране на кампании, които имат благоприятен ефект върху околната среда, създаване на  "зелени продукти" и комуникацията им в публичното пространство. Щастливи сме, че нашият труд, усилията на целия екип на БАКБ и политиките, които банката провежда с цел устойчиво развитие и намаляване на ефекта върху околната среда, са видими и високо оценени.

Наградата ни мотивира още повече да се стремим към хармония между иновативно банкиране, клиентско удовлетворение и устойчиви политики за опазване на околната среда.

 

Още новини