Проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на ипотечни облигации от Осмата емисия ипотечни облигации

С решение №53-Е от 30.01.2015 г. Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за допускане до търговия на емисията ипотечни облигации, издадени от „Българо-американска кредитна банка“ АД, с ISIN код BG2100006142, в размер на 5 000 000 (пет милиона) евро, разпределени в 5 000 (пет хиляди) броя обикновени, ипотечни, лихвоносни, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, обезпечени, неконвентируеми облигации, с номинална стойност 1 000 (хиляда) евро всяка, с дата на емитиране 25.09.2014г. и падеж 25.09.2019г.

Емисията е вписана във водения от КФН регистър по чл.30, ал.1, т.3 от ЗКФН.

БАКБ АД публикува Проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на ипотечни облигации от Осмата емисия ипотечни облигации, ISIN код BG2100006142. Проспектът съдържа цялата информация за Емитента – „Българо-американска кредитна банка“ АД, необходима на инвеститорите за точна оценка на икономическото и финансовото състояние, активите и пасивите и финансовото състояние на „Българо-американска кредитна банка“ АД и вземане на инвестиционно решение, включително основните рискове, свързани с „Българо-американска кредитна банка“ АД и нейната дейност и правата, свързани с емисията ипотечни облигации. В интерес на инвеститорите е да се запознаят с всички части на Проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на ипотечни облигации, т.е. с Регистрационен документ, с Документа за предлаганите ипотечни облигации и с Резюмето, преди да вземат решение да инвестират.

Осмата емисия ипотечни облигации на БАКБ АД се заявява за допускане до търговия на Основен пазар на „Българска фондова борса – София“ АД (БФБ), Сегмент за Облигации. Борсови покупко-продажби на ипотечните облигации ще могат да се извършват след приемането им за търговия на БФБ на датата, определена от Съвета на директорите на БФБ.

Ипотечните облигации от емисията не се предлагат и не са заявени и/или допуснати до търговия на друг регулиран или равностоен пазар на ценни книжа, освен „Българска фондова борса – София“ АД (БФБ). Разпространението на Проспекта в някои юрисдикции извън България може да бъде ограничено от закона и лицата, в чието притежание може да бъде Проспекта, следва да се информират за тези ограничения и да ги спазват.

 Проспектът може да намерите тук.