Версия Firefox 33.0 на Mozilla Foundation без възможност за цифрово подписване на съдържание

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да ви информираме, че в новата си версия 33.0 на браузер Mozilla Firefox доставчикът е премахнал възможността за цифрово подписване на съдържание.
Това от своя страна води до проблеми при подписването с електронен подпис във виртуалната банка BACB Plus при работа с тази конкретна версия на браузера.

При опит за подписване на документ във Firefox 33.0 и натискане на бутон Потвърди на екрана ще се появи съобщение, че нареждането не може да бъде подписано. Този прозорец е необходимо да бъде затворен чрез натискане на бутон ОК, при което е възможно да се появи ново съобщение – за невалиден сертификат. Молим ви да имате предвид, че това не означава, че сертификатът е действително невалиден! Необходимо е прозорецът със съобщението да бъде затворен чрез натискане на бутон ОК.

Системата ще ви върне към стандартния работен екран, който се появява след записване на нареждане. Нареждането, което сте направили е записано и може да се разгледа в "Чакащи плащания", от където и да се подпише и изпрати за изпълнение.
 
За да бъде подписан документ във виртуалната банка BACB Plus е необходимо да се използва: 

  •  код от Дисплей карта (като преди това картата бъде определена за "активно средство за сигурност" от меню Средство за сигурност в Настройки)
  •  браузера MS Internet Explorer
  •  версии на браузер Mozilla Firefox, по-ниски от версия 33.0

В случай, че изберете да работите с Mozilla Firefox, след инсталацията на по-стара версия (до 32.0), изберете опция "Check for updates, but let me choose whether to install them" от меню Tools > Options > Advanced > Update, за да не се пристъпи към автоматично обновяване до 33-та версия.
 
От Mozilla Foundation обявиха, че ще подготвят корекция, която да възстанови премахнатата функционалност, за което допълнително ще ви информираме.
 
В случай на възникнали въпроси можете да се свържете с нас на телефон 02 965 83 70.

Поздрави
Екип BACB Plus

Още новини