1. Google Pay е бърз и лесен начин за плащане на безброй места – в сайтове, в приложения и в търговски обекти. Той обединява всичко необходимо при плащане и защитава вашата карта с по-високо ниво на сигурност.

  Всяка дебитна/кредитна карта, издадена от BACB, може да бъде регистрирана в приложението Google Pay, което позволява дигитализирането на платежна Ви карта на вашето мобилно устройство, за да се извършват операции с карти. Използваното мобилно устройство трябва да има операционна система Android, Lollipop 5.0 или по-нова версия и услуги на Google Play.

 2. Плащайте на ПОС бързо и сигурно

  С Google Pay няма нужда да ровите за картите си – можете да плащате бързо и лесно с устройството, което вече е в ръката Ви. Когато използвате телефона си за безконтактно плащане, Google Pay не изпраща действителния номер на вашата кредитна или дебитна карта с плащането Ви. Вместо това се използва криптиран номер за представяне на вашата информация – така че данните за реалната ви карта остават в безопасност.

 3. Плащайте в мрежата с изключителна скорост

  Няма нужда да създавате акаунти във всяко ново приложение или сайт. Плащането е лесно и безпроблемно навсякъде, където се приема Google Pay – дори ако това е първото ви посещение.

  Плащане в приложения. Просто така

  С Google Pay можете да плащате в стотици приложения, без да се налага да въвеждате данните си за плащане. Хванете си превоз, поръчайте храна за вкъщи с просто натискане на бутон.

 4. Добавянето на вашата BACB карта към Google Pay отнема по-малко от минута.
  1. Изтеглете приложението Google Pay от Google Play
  2. Следвайте инструкциите, за да добавите карта или друг начин на плащане
  3. Потвърдете картата си, ако е необходимо. Тогава сте готови!
  4. Платете с Google
   В търговските обекти

  Просто отключете телефона и го задръжте близо до терминала - дори не е нужно да отваряте приложението. Предлага се навсякъде, където намерите тези символи: 

  Онлайн и в приложения

  С Google Pay можете да плащате с няколко бързи докосвания в приложения и в мрежата, когато видите бутоните на Google Pay. Няма нужда да въвеждате информация за плащане.

 5. Теглена от АТМ

  Можете да използвате Google Pay, за да теглите пари от всеки банкомат разполагащ с безконтактна функционалност. Изберете дигитализираната карта от мобилният си портфейл, и доближете мобилното си устройство до безконтактния четец, обозначен със символа 
  Изберете желаната сума и въведетете ПИН кода на Вашата карта

 • Първо изтеглете Google Pay от Google Play Store. Второ, можете да добавите отговаряща на условията карта, като направите снимка или въведете ръчно номера на картата си. Ако вашата отговаряща на условията карта вече е настроена за Google Play, можете просто да добавите тази карта към Google Pay, като потвърдите в няколко стъпки.

 • Всички смартфони и таблети с Android, работещи с Android Lollipop 5.0 или по-нова версия. За да извършвате безконтактни плащания, телефонът ви също трябва да поддържа NFC (комуникация в близко поле). За да проверите за NFC, потърсете го в меню Настройки на телефона си. Можете да извършвате плащания в приложението, дори ако телефонът ви няма HCE.

 • Можете да плащате с телефона си с Android при стотици хиляди търговци. Плащайте лесно навсякъде, където се приемат безконтактни плащания или където видите един от тези символи: Можете също да използвате Google Pay в много от любимите си приложения. Просто потърсете бутона Купете с Google Pay. Можете да видите приложенията, които приемат Google Pay в Google Play Store.

 • При плащане в търговски обект:

  Просто отключете телефона си. Няма нужда да отваряте приложението.
  Дръжте гърба на устройството си близо до терминала за безконтактно плащане и изчакайте синята отметка.

  При плащане в приложения:

  С Google Pay можете да плащате в стотици приложения, без да се налага да въвеждате данните си за плащането. Хванете превоз, поръчайте храна за вкъщи или вземете билети за това току-що обявено шоу с просто натискане на бутон.

 • Ние от БАКБ сме тук, за да Ви съдействаме. Обадете се на номера на гърба на вашата карта.

 • Google Pay защитава вашата информация за плащане с високо ниво на сигурност, като използва една от най-модерните инфраструктури за сигурност в света, за да ви помогне да запазите информацията ви в безопасност.

 • Android Device Manager  (www.google.com/android/devicemanager) ще ви помогне да намерите, заключите и изтриете телефона си. Освен това можете просто да потърсите в “Find my phone” и Google ще ви покаже къде се намира на картата. Няма нужда да деактивирате карта си.

  Ако все още не можете да намерите Вашето устройство, моля свържете се с нас на един от следните телефони, достъпни 24 часа в денонощието: +359 2 9702600; +359 2 8705149.

 • Към информацията за вашата кредитна и дебитна карта е присвоен уникален номер на виртуална сметка, който се използва при плащане, така че пълните данни за вашата карта никога не се споделят с търговеца. Мислете за него като за дигитален заместител на вашата информация за плащане. За да видите последните четири цифри от номера на вашата виртуална сметка, отидете на „Данни за картата“ или „Данни за транзакцията“.

 • Ще ви е необходим номерът на вашата виртуална сметка, ако искате да върнете артикул, закупен с Google Pay.